söndag 19 juli 2009

Nytt "piano" på plats

Vad det gäller extra hårdvara till lilla datorn för att skapa lite musik börjar jag nu bli rätt nöjd. Senaste inköp (som skedde för några veckor sen) blev ett M-Audio Axiom 61 midiklaviatur (som kan ses på bilderna nedan); en helt fantastisk midiklaviatur och -controller i en och samma enhet som jag kommer att ha mycket kul med framöver! Och så blev det även en liten mackapär som heter Zoom H2. Det förra är till för att spela och den senare är för att spela in med, kan man säga, lite förenklat.. Så nu ser min dator- och musikhörna ut så här:



Det som saknas är egentligen bara ett par schyssta monitorhögtalare istället för de sedvanliga datorhögtalarna. Men detta är ett köp som ligger en bit in i framtiden så att säga. Att välja rätt monitorhögtalare är nämligen en lite mer grannlaga uppgift än att hitta ett bra klaviatur eftersom det här med ljud och ljudkvalitet är en rätt "svår" sak, och att välja rätt hänger mycket på ens egen subjektiva uppfattning av hur det låter.

Lite närmre i tid ligger i så fall att inhösta ett nytt data/arbetsbord modell större från någon möbelkrämare. Att ha Axiom-klaviaturet på det sätt som jag har det just nu (se bild nr 2) är definitivt ingen höjdare! Åtminstone inte för smalbenen och axlarna.
/ sEt#

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar