måndag 24 augusti 2009

Uppdatering om Fuglesang 2

Uppföljaren "Fuglesang 2" ;) är definitivt på G. Christer får faktiskt följa med den här gången också och uppskjutningen är för närvarande beräknad till tisdag morgon kl 07:36* (svensk tid), om nu inte oväder eller plötsligt upptäckta defekter på utrustningen bromsar upp det hela.

Eftersom det dock verkar vara ganska rejält mindre upphausat den här gången i svensk TV så hänvisar jag den intresserade att följa "eventet" på NASA TV på webben. (Se föregående bloggartikel i ämnet efter länk.) Själv kommer jag nog att sova direkt efter jobbet på måndagen och sen kliva upp någon gång under natten för sändningen inför uppskjutningen börjar redan kl 01:30.

Om du vill se alla tider som gäller för uppdraget STS-128 på NASA TV så kan du hämta hem ett pdf-dokument härifrån. Tiderna som du bör inrikta dig på (som svensk eller europe) är GMT och för oss i Sverige gäller att man lägger till två timmar*. 05:36 GMT blir alltså 07:36 svensk tid.

*) Rättelse: Svensk tid blir GMT + 2 timmar då GMT inte följer sommartidssystemet. Uppskjutning alltså 07:36, om nu allt går som det ska.

/ mvh sEt#

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar