tisdag 25 augusti 2009

Uppdatering (2) om Fuglesang 2

Joha ja.. Det blev inget av i morse. Med bara några minuter kvar så bestämde sig NASA för att avbryta på grund av dåligt väder. Det som hade verkat så lovande under större delen av natten fallerade på att det frampå morgonen (svensk tid) bildades åskceller strax utanför Floridas kust, och med denna risk för åska, tillsammans med för mycket moln och annat valde man alltså att avbryta uppskjutningen. I övrigt gick förberedelserna helt som på räls. Det som (före väderförsämringen) bekymrade NASA mest var en isbildning (isfläck) på den stora rakettanken som om den blev för stor, tung och satt på fel ställe skulle kunna äventyra besättningens säkerhet.

För tillfället gäller ett nytt försök, om nu inte det labila Floridaklimatet ställer till det igen, med planerad uppskjutning kl 07:10 på ondag morgon svensk tid. Så, man hoppas, man hoppas att det går vägen den här gången istället..
mvh sEt#

2 kommentarer:

  1. Nu får vi hoppas att han kommer iväg!!

    SvaraRadera
  2. Yupp. De' hoppas vi! Fast risken för dåligt väder är väl lika stor idag som igår (eh, lika stor i morgon som idag ska det vara egentligen)?

    / sEt#

    SvaraRadera