tisdag 8 september 2009

Fel i tidigare inlägg

Tja! Ett par fel har smugit sig in i ett av mina tidigare inlägg, och dessa vill jag härmed göra dig uppmärksam på. Det gäller tiderna för landningsproceduren för rymdfärjan Discovery. Jag har skrivit att det sker natten mellan fredag och lördag - men det är helt fel!! Landningen sker tidigt på fredag morgon, natten mellan torsdag och fredag, och ingenting annat. Tidpunkterna ser ut som följer:
  • Discoverys motor startas för att "bromsa" färjan och ta den ur omloppsbana - kl 23:59 natten mellan torsdag och fredag. (Lägre hastighet gör att centrifugalkraften minskar och Discovery börjar falla mot jorden.)
  • Discovery (och Fuglesang) landar på Kennedy Space Center i Florida - kl 01:05 tidigt under fredagmorgonen, om allt går som det ska och om vädret i Florida tillåter.
Att dessa fel uppstod i mitt kronologiska beräknande kan jag bara skylla på slarv och eventuell trötthet. Jag känner mig i vart fall nu rätt sliten av en aningens för mycket nattugglande under de senaste två veckorna ungefär.
/ sEt#
PS: Felen är nu även rättade i originalinlägget. DS

1 kommentar: