onsdag 17 mars 2010

En liten Wegenersuppdatering

En del har faktiskt hänt sedan jag senast skrev något om hur jag mår i samband med behandlingen mot Wegeners granulomatos. Även om det inte är mycket så finns det kanske någon där ute som är intresserad av en liten uppdatering i alla fall?

Nu verkar det som om behandlingen börjar ta sin tribut, så att säga, åtminstone om man jämför med hur jag kände mig från början. Då (i början av behandlingen) kände jag mig nästan hur pigg som helst och jag fylldes med rätt positiv energi. Av allt att döma hänger det samman med att jag fick en massiv kur med kortison i början, 80 mg/dag. Nu är det nere på 20 mg. Dessutom misstänker jag själv att cytostatikabehandlingarna med Sendoxan liksom har ackumulerats mer och mer i kroppen och att jag nu reagerar mer än tidigare på det. Det gör att jag definitivt är tröttare än tidigare och dessutom känner jag av illamående mer och mer. Numera kan det senare hänga i ungefär en vecka, dock inte konstant vilket jag känner mig ganska tacksam för!

Personalen och framför allt läkaren på Njuravdelningen på KSS i Skövde säger dock att detta är ganska normala reaktioner. Dessutom har behandlingen definitivt effekt. Alla krämpor (hosta, ögoninflammation, svullnad i och omkring näsan, ledvärk, magont etc) som jag kände av och "led" av tidigare har försvunnit, helt och hållet. Något som också är rätt positivt i sammanhanget är att jag lyckats hålla mig frisk från influensor och infektioner under hela tiden som behandlingen mot Wegeners pågått. Jag vet inte riktigt vad som hade hänt om jag drabbats av en influensa t ex, men på grund av att mitt immunförsvar är nedsatt en hel del så hade jag kanske drabbats ganska allvarligt?

Hade krämporna, som jag nämde ovan, inte försvunnit så hade jag nog sett betydligt mera negativt på tillvaron än jag ändå gör. Sendoxanbehandlingen har fullgod effekt på sjukdomen och det håller jag självfallet tillgodo med så att säga!  :)

mvh sEt#

2 kommentarer:

 1. tja

  fan med den mängden kontison kan du nog vara ganska lungt att inte bli sjuk :)

  själv har jag vart inne o opperaret halsen för wegeners =/ dom lovade att det skulle bli bra men allt e bara skit igen =/
  bara att bita ihop o äta sina sendoxan och konrison.

  skriv gärna mera, skoj att läsa

  //sigge dalarna

  SvaraRadera
 2. Halloj Sigge!
  Och tack för din kommentar.

  80 mg kortison som det var i början tycker jag själv var rätt mycket. Det hade dock fördelen med sig att jag blev pigg som sa**n. Men nu när jag är "nere" på 20 mg så vet jag inte om det är speciellt mycket? Sendoxanet verkar dock ta ut sin rätt, så att säga; framför allt med illamående och trötthet.. Tur att det hjälper i alla fall! :)

  Trist att du själv dock tycks ha fått mer av skadeverkningar. Vad är det egentligen som hänt med halsen?

  mvh Seth

  SvaraRadera