fredag 11 juni 2010

Vidare behandling mot Wegeners nödvändig

Jaha! Scheisse också! Igår (den 10 juni) var jag iväg på det som jag trodde skulle bli den sista infusionen med Sendoxan, åtminstone för den här gången, men så blev det inte.

C_anca Min behandlande läkare konstaterade att det som orsakar sjukdomen (en felprogrammerad antikropp som går under benämningen c-ANCA*) inte är helt utrotad utan finns kvar i blodomloppet. Värdena (eller nivån) på detta är inte alls höga, som de var i början, men läkaren ville ändå försöka med tre behandlingar (så kallade pulser) till för att se vad som händer. Risken finns att de får sätta in något annat medel mot den här antikroppen om nu inte dessa ytterligare tre omgångarna “tar död” på eländet.

Så nu blir det alltså behandlingar även under sommaren och det känns ju inte riktigt sååå kul. Men samtidigt finns det av allt att döma inte så mycket att välja på.


*) ANCA står, på engelska, för Anti-neutrophil cytoplasmic antibody vilket på lekmannasvenska bör bli ungefär anti-neutrofil (?) cytoplasmisk antikropp, och c’et framför indikerar att det handlar om den cytoplasmiska varianten av ANCA istället för den perinukleära varianten p-ANCA. Mer om ANCA kan läsas på engelska här och här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar