tisdag 20 mars 2012

Nytt webbprojekt på gång

Jaha, då är man nog på't igen. Nu ska jag försöka agera webbutvecklare, igen. Frågan är bara om jag kanske har tagit mig lite vatten över huvudet så att säga den här gången?

Det är meningen att jag ska bygga en hyfsad sajt för Mariestads Musikarkiv där jag "fuskar" så mycket som möjligt som bland annat webbsnickare och datorguru. Nu har vi (rättare sagt Musikarkivet) nämligen köpt plats på ett riktigt webbhotell som tillhandahåller de funktioner som kommer att behövas framöver, åtminstone för det som vi skulle vilja få till. Själva hemsidan ser jag dock inga större problem med. Den ska bara designas om så att den ser lite proffsigare ut och kanske även lite modernare. Nej, problemen uppstår nog när jag ska försöka lägga ut vår databas med över en kvarts miljon poster (i MySQL) och göra den sökbar direkt från hemsidan (med PHP)? Sökresultaten ska sedan både listas på ett bra sätt och sökningarna ska ju inte ta för lång tid heller... Jag har alltså lite att reda ut och att lära mig framöver ser det ut som. ;-)

Projektet är inte ens påbörjat ännu så det finns inget att se för tillfället, men för den som möjligen är lite intresserad av Mariestads Musikarkiv i övrigt så kan jag bara hänvisa till vår "gamla" sajt på www.freewebs.com/mariestadsmusikarkiv

Edit 2012-03-21:
Nu finns det inte så mycket kvar på adressen ovan.
Klicka istället här på mariestadsmusikarkiv.se

2 kommentarer:

 1. Tjenare!

  Jag vill bara tipsa om en sida som jag gjort där jag går igenom lite schyssta verktyg som man kan skapa gratis hemsidor med. Vissa är bättre än andra. :)

  http://www.gratishemsidor.nu

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Kul sida, Robban. Åtminstone när det kommer mer information, särskilt om billiga och professionella hemsidor, och t ex jämförelser och tester. ;-) Ta gärna med olika bloggtjänster också om det går.

  / Seth

  SvaraRadera