onsdag 15 september 2010

Uppdatering om SecurityTool-borttagningen

Under natten som gick skrev jag om att en av mina bröder drabbades av det synnerligen illasinnade skitprogrammet SecurityTool (i mitt föregående inlägg). Han har nu, vad vi kan bedöma än så länge, fått bort det. Det krävdes dock lite extra arbete än att bara köra med Malwarebytes' Anti-Malware i felsäkert läge.

När han startade om datorn visade det sig nämligen att skiten fanns kvar och fortfarande jävlades med honom och hans dator. Men det som gjorde susen var tydligen en kombination av scanning och borttagning med Malwarebytes'-programmet (borttagning även ur karantänen i programmet tydligen) och en systemåterställning till ett datum som man vet är före det att SecurityTool installerades. Alltihop i felsäkert läge. Så när han nu startade om datorn igen så verkar det vara borta.

En sak som är relativt viktig är dock att köra en fullständig scan med Malwarebytes' Anti-Malware igen för att kontrollera att allt som har med SecurityTool verkligen är borta, och detta får jag nog besked om i morgon.

Allt ser dock rätt bra ut (för honom) för tillfället, och en annan kan ju bara gratulera i så fall!  :)

3 kommentarer:

 1. Bra jobbat!
  Hu är läget annars, Seth?
  Här är det bara bra, vi har idag varit på 60 årskalas, mycket trevligt o gott.
  Har du bestämt vem du ska rösta på?
  Hälsningar
  BENGT

  SvaraRadera
 2. Man lär sig av sina misstag och kommer nu alltid virus scanna program jag ska installera på min dator.
  // Nicke i ÖGL

  SvaraRadera
 3. Hej Bengt!

  Jo, det är väl rätt bra. Fast jag mår lite illa emellanåt av den nya medicineringen som ska hålla Wegeners granulomatos i schack. (Ska nog höra efter med läkaren om det finns något alternativ framöver.) ... Vad jag ska rösta på är hemligt. ;) Men jag kan väl säga som så att det knappast blir på något av de fyra borgerliga och definitivt inte på det halvrasistiska och nazianstrukna Sverigedemokraterna. Så, då återstår något rödgrönt eller möjligen PP. Vad det slutligen blir får vi se.


  @ både Bengt och Nicke:
  Ja. Skönt att få bort det där SecurityTool. Fast frågan är vad det var som egenligen gjorde susen, Malwarebytes' Anti-Malware eller systemåterställningen. Om det var det senare så är det ju en rätt simpel operation som jag knappast kan ta åt mig någon ära av.

  Virusscanning av i princip alla filer som man hämtar från Internet eller som man får i e-posten är ingen dum idé! Inte heller att kolla informationen på http://blogg.tkj.se/sa-kan-en-farlig-hemsida-se-ut/

  - mvh Seth -

  SvaraRadera