söndag 12 juni 2022

Uppdatering om läget

Ja, detta blir inget långt inlägg eftersom jag är tvungen (?) att skriva det på mobilen. Men jag vill i alla fall göra en mindre uppdatering om läget för mitt vidkommande.

Jag befinner mig för närvarande på ett kommunalt så kallat korttidsboende. Detta på grund av att jag dragit på mig något som heter Guillain-Barrės syndrom. Det är i korthet en autoimmun åkomma som garanterat utlöstes av att jag tidigare i år hade Covid-19. Symtomen är olika grader av förlamning samt att jag i alla fall fick ganska intensiv smärta i mina ben och armar i början av sjukdomsförloppet. För min del har det inneburit att jag numera håller på att gåträna för att inom en inte alltför avlägsen framtid kunna klara mig själv igen. Det är i alla fall planen.. och prognosen.


Sjukdomen i sig innebär, åter igen i korthet, att kroppen själv börjar bryta ner och skada det så kallade myelinet, skalet som omsluter nerverna, vilket gör att signalerna inte går fram som de ska.

Nu är jag helt klart på bättringsvägen. I början var jag i stort sett i behov av hjälp med allt, men nu klarar jag det mesta utom att stå och gå själv. Tränar som sagt på det...

Så, med tiden hoppas jag bli helt återställd. Mer eller mindre i alla fall. Kommer jag bara dithän att jag kan resa mig utan att behöva dra mig upp, och att jag (åtminstone) kan gå med hjälp av rullator, så är jag ganska nöjd.

(Mer läsning på svenska om Guillain-Barrės syndrom finns här på Wikipedia.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar