måndag 2 augusti 2010

Webbutveckling – del 2

Jag är inte någon expert som sagt så det tar lite tid, men jag pular, mixtrar, testar och finslipar i alla fall på hans webbprojekt och med tiden blir det kanske rätt bra ändå?

Idag har jag rättat till popup-fönstren så att innehållet, alltså filmerna och texterna, hamnar mitt i fönstren. Sen har jag finlirat med måtten för själva videoklippen också. YouTube har dock en begränsning i sin embed-funktion verkar det som. Hur jag än gör så kan jag inte få spelaren för video nr 1 att sträckas ut horisontellt. Som det är nu när jag själv granskar just det popup-fönstret så försvinner ju en del av spelarens ram vilket jag tycker är en smula fult.

När det gäller popup-fönstren har jag dessutom lagt in lite beskrivande text, fått stäng-länkarna lite större och fetare samt lagt in olika fönstertitlar (nr 1, 2 och 3).

Det ligger nu länkar till tre filmklipp på Din DVD-sidan och där har jag lagt tumnagelbilder istället för vanliga textlänkar. Där har jag dessutom lagt till title-taggar för att inforutor ska visas i främst Mozilla Firefox.* Framöver ska jag bara få in lite beskrivningar om varje filmklipp på något bra vis. Tanken är att det kanske ska ligga som någon form av bildtext under varje tumnagel.

I övrigt har jag bara småfixat lite. Till exempel så är all text nu en aning blåare än tidigare och matchar t ex menylänkbilderna lite bättre. Och så har jag lagt in en tredje bild för varje menyobjekt som visar lite tydligare vilken sida man för tillfället är inne på, och färgen på dessa bilder ska matcha färgen på besökta länkar… Lite sådär småjobb och finlir alltså…

Förresten: Tumnagelbilden i mitten (på Din DVD-sidan) tycker jag är rätt läcker, och den visar ju rätt tydligt att Niklas kan det här med green-screenfilmning ganska väl.


*) I går förklarade jag skillnaden i hur Internet Explorer visar alt- och title-taggar jämfört med Mozilla Firefox för Nicke, och naturligtvis (!) anser jag att den senare renderar koden på ett mycket mera korrekt sätt.

2 kommentarer: