onsdag 23 maj 2007

Vattnad statsminister

Nej, men oj då! Vår egen lilla cocker-spaniel, och tillika statsminister, Fredrik Reinfeldt har utsatts för ett attentat av den magnituden att rikspolisstyrelsens säkerhetsavdelning (allmänt kallad Säpo) väljer att polisanmäla händelsen såsom ett "ofredande". Händelsen skedde på biopremiären av Pirates of the Caribbean 3 och förövarna var ett team utsänt av Strix Television som producerar en humorserie efter brittisk förlaga. (Se Aftonbladets rapportering om det inträffade.)

Gärningsbeskrivning:
Med en falsk mikrofon har Strixteamet som ett led i en planerad humorsatsning för SVT sprutat vatten i anletet på inte bara cocker-spa... förlåt, statsministern, utan även på ett antal andra så kallade celebriteter. Då statsministern inte bara är en celebritet utan även statsminister bör brottet, enligt Säpo, rubriceras som ofredande. Nu tar allmän åklagare vid för att utröna huruvida brott kan styrkas!

... Nä, men vad är nu detta? frågar sig vän av ordning.. Klart är att statsministern har blivit "vattnad". Klart är att gärningen så som ovan beskrivits har inträffat.. Frågan är nu bara hur allvarligt detta kan vara? ... Medan Reinfeldt själv av allt att döma tar det hela med stoisk ro, så går man närmast i toppspinn hos säkerhetspolisen. Min hypotes är att livvakterna som (förmodligen) fanns avdelade för begivenheten helt enkelt missade att "något" var på gång, så att säga. Det är väl just sådana "något-på-gång-händelser" som livvakterna ska ha tränats i att upptäcka, vare sig det är ett biokemiskt attentat, pistol- eller knivattentat eller bara (?) en enkel vattning.. Och nu är man så klart upprörda för att detta kunde slinka igenom! Därav den, i mitt tycke, väldigt överdrivna reaktionen.

Klart är vidare att ingen egentligen ska kunna "vattna" rikets statsminister, bara sisådär. Men Säpos misslyckande försöker nu myndigheten vända till ett korståg mot attentatsmän av alla de slag, istället för att klandra sig själva för den högst troliga bristande uppmärksamheten.. Vad skulle hänt om det var någon form av gas istället för vatten i den fejkade mikrofonen?? En aerosolbehållare är ju också relativt lätt att gömma i en fejkad mikrofon!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar