onsdag 13 juni 2012

Webbutveckling 2.0

Tja. Man är nog inte särdeles snabb i svängarna precis, vilket torde bevisas av mitt förra inlägg angående det hemsidesprojekt jag just nu håller på med. Men nu känns det som att det är på gång att ge resultat i alla fall.

Det handlar nu om att liksom knyta ihop säcken, så att säga, och få en databas på Mariestads Musikarkiv att bli sökbar via hemsidan. Efter lite knökande och trögglande (finns nog inget som heter så i och för sig) så verkar det som att jag är på väg att lyckas få till åtminstone någon form av fungerande php-kodning som via sql-kommandon letar upp information i en MySQL-databas. Jag har självfallet inte skrivit koden helt och hållet från scratch utan haft god hjälp av ett exempel på YouTube. Men sen ville det till att försöka få det hela att funka med t ex svenska bokstäver och en del annat småttigt... Tur att det finns god hjälp att få via forum som PHPportalen.
Det finns dock inget officiellt från dessa experiment ute på Internet än så länge. Nix pix! Det återstår en hel del att göra kan man nog lugnt säga. Bland annat ska en databas på över 300 000 olika poster upp på webbservern också, med rätt format på all data och sånt, såvida man inte ska dela upp det hela på något sätt? Sedan ska man nog begränsa antalet sökträffar också eller göra sökningarna något så när "träffande" för den som söker så att säga. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar